We are honoured to present the 27th #EUROCLIO Annual Conference on “Controversy and Disagreement in the Classroom”. The #EUROCLIO Conference which is organised in cooperation with Udruzenje za drustvenu istoriju Euroclio, the Serbian History Teachers' Association, and Edukacija za 21. vek, will take place in Belgrade, Serbia, from 31 March - 04 April 2020. The Conference will incorporate the final training of the #LearningtoDisagree project.

U Sarajevu je, u hotelu Holiday Inn, od 22-24. oktobra 2019. godine održana regionalna radionica organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave u sklopu programa Evropa za građane i građanke pod nazivom Connecting Neighbors 2019 – writing the EU story together, u organizaciji Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije, u saradnji sa partnerima, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Learning to Disagree project’s training in Utrecht in August 2019.
Akreditovani seminar u Katalogu  pod rednim brojem 514 OBUKA O STANDARDIMA I KOMPETENCIJAMA namenjen je nastavnicima cele škole. Teme su : različite vrste  standarda  u obrazovanju, ključne, međupredmetne i predmetne kompetencije, pisanje  planova koji uključuju standarde i kompetencije, kao i ovladavanje pisanjem zadataka za proveru ostvarenosti standarda.Više na linku  
http://zuov-katalog.rs/index.php?action=page/catalog/view&id=1196
UNAPREDJIVANJE LJUDSKIH PRAVA RAZGRADNJOM STEREOTIPA U OBRAZOVANJU KULTURI I MEDIJIMA
Publikacija u izdanju GIZ-a koju je tokom 2016. napisao tim stručnjaka Edukacije za 21. vek

Četvrta letnja škola o studijama obrazovnih kurikuluma održana je 10. i 11. juna na univerzitetu Mejnut u Irskoj. Među učesnicima iz 16 zemalja, bili su i predstavnici ZUOV-a i Edukacije za 21. vek. Predavanja i radionice o savremenim tendencijama u obrazovanju i novinama u izradi programa nastave i učenja održali su vodeći svetski stručnjaci za kurikularne reforme.AKTIVNOSTI

Saznajte više o našim projektima

SEMINARI

Seminar Obuka o standardima i kompetencijama je akreditovani školski seminar namenjen svim nastavnicima. Organizovaćemo ga tokom školske 2018/19 i 2019/20.

Go to PROJEKTI

PROJEKTI

Pokrenut je trogodišnji projekat Learning to Disagree u okviru Erasmus plus programa uz podršku Evropske komisije u kojem učestvujemo zajedno sa organizacijom Euroclio iz Holandije, Institutom Georg Eckert iz Nemačke , školom Mount school iz Velike Britanije, i Nacionalnim univerzitetom Maynooth iz Irske.

NASTAVNI MATERIJALI

Nudimo vam različite i korisne nastavne materijale koji će vam pomoći da uspešno realizujete svoje nastavne aktivnosti u skladu sa novim reformskim procesima.

Učestvujemo u procesima stvaranja obrazovanih politika, bavimo se projektima za mlade, i organizujemo različite seminare zajedno sa organizacijama iz zemlje i sveta.

obuka o standardima i kompetencijama

za školsku 2018/19 i 2019/20 godinu
OPŠTA PITANJA NASTAVE

Od 2012. godine organizujemo akreditovane stručne seminare za nastavnike . Naši predavači su eminentni naučnici i stručnjaci koji su učestvovali u reformskim obrazovnim procesima i koji su svojim delovanjem neposredno doprineli razvoju i unapređenju sistema obrazovanja u Republici Srbiji.

Budite u toku sa našim aktivnostima, prateći našu Facebook stranicu.

NAJNOVIJE VESTI

Seminar Obuka o standardima i kompetencijama dobio je akreditaciju ZUOV-a za školsku 2018/19 i 2019/20.